Hylkäyspuhelun voi ottaa vastaan monella tapaa ja jäädä näin rekrytoijan mieleen
Rekrytointiprosessi on usein kuin tuntematon polku, jossa jokainen askel on täynnä odotuksia ja epävarmuutta. Vaikka unelmatyö saattaa tuntua olevan käsivarren päässä, silti todellisuus on karu: suurin osa hakijoista joutuu pettymään, kun ei tule valituksi tehtävään. Hylkäysilmoitukset eivät ole niitä mieluisimpia myöskään meille rekrytoijille, sillä joskus joudumme tekemään päätöksiä hyvinkin pienten erojen perusteella, vaikka hakijalla olisikin potentiaalia kyseiseen tehtävään.
Vaikka rekrytointiprosessissa hylätyksi tuleminen voi aiheuttaa pettymystä ja turhautumista, meille rekrytoijina on ollut positiivista huomata, kuinka monet hakijat löytävät silti tilaa kiitollisuudelle ja arvostukselle saadessaan ei-jatkoon-päätöksen ja palautetta. Viime aikoina olemme kohdanneet useita tilanteita, kun hakijat kiittelevät prosessista, palautteesta ja ilmoituksesta, vaikka eivät tulleetkaan valituksi tehtävään.
Pettymyksen sietäminen ja asian kääntäminen positiiviseksi vaatii kypsyyttä – mitä hyötyä siitä on rekrytoinnin näkökulmasta?
Meille rekrytoijille tällainen asenne heijastaa hakijoiden ammattimaisuutta, kypsyyttä ja halua kehittyä. Tämä kiitollisuus on myös tehokas työkalu urakehityksessä, koska se auttaa hakijoita kasvamaan kokemuksen myötä. Tämä puolestaan lisää mahdollisuuksia menestyä tulevissa työhaastatteluissa ja uran eri vaiheissa.
Arvostammekin suuresti positiivista asennetta, jota olemme havainneet, erityisesti nykyisessä haastavassa työnhakutilanteessa, joka vaatii paljon kärsivällisyyttä. On tärkeää muistaa, että vaikka valinta ei kohdistuisikaan hakijaan juuri nyt, positiivinen kokemus rekrytointiprosessista voi luoda perustan mahdollisille tuleville yhteistyösuhteille. Kiitos hakijoille ammattimaisuudesta ja positiivisesta asenteesta.